Strataim Nova Epsilon in nieuwe kleuren verkrijgbaar bij Airsoft Center!

De Strataim Nova Epsilon in de nieuwe kleuren Groen & Paars zijn nu verkrijgbaar bij Airsoft Center. 

De Strataim Nova Epsilon airsoft granaat bestaat uit twee delen: Een huls en een drukcilinder met afblaasklep. De huls wordt geleverd in twee vormen. De ene is een zogenaamde Tornado, waarbij de balletjes zich bevinden in twee spiraalvormige buizen, en de andere wordt "Bijenkorf" genoemd. Daarbij is elk balletje geplaatst in een apart kamertje in de huls. De balletjes worden door O-ringen op hun plek gehouden. De drukcilinder is in alle uitvoeringen van de Strataim Nova hetzelfde en is zo gemaakt dat hij in elke huls past. Hij omvat een drukcilinder en een afblaasklep met stootsensor.

Strataim groen

De combinatie van huls en cilinder wordt door de gebruiker bepaald. De hulzen geven de Strataim Nova granaten andere eigenschappen waaruit gekozen kan worden, afhankelijk van de spelsituatie. De afblaasklep gaat open op het moment dat de airsoft granaat een schok krijgt, bijvoorbeeld omdat hij tegen een hard voorwerp stoot.De granaat heeft een totaal van 110 BBs op een indrukwekkende 200fps wanneer het gas volledig is opgeladen.Strataim paars

Wanneer wordt de Strataim Nova gebruikt?
De Strataim Nova wordt tijdens airsoft evenementen gebruikt in situaties waar een tegenstander zich verschanst heeft in een gebouw of achter een barricade, zodat hij niet direct geraakt kan worden met een airsoftapparaat in de vorm van een geweer of pistool. De Strataim Nova wordt over de barricade geworpen en op het moment dat hij afgaat zal iedereen die zich binnen een afstand van een meter bevindt geraakt worden door minstens één van de balletjes en moet naar de penalty box (of spawnzone).

Airsoft Center

De Strataim Nova Epsilon in de nieuwe kleuren Groen & Paars zijn nu verkrijgbaar bij Airsoft Center. Bestel deze geweldige Airsoft granaat in je favoriete kleur via onderstaande link!

AIRSOFT CENTER - STRATAIM NOVA EPSILON

Strataim paars 2 Strataim groen Strataim oranje Strataim blauw Strataim rood

Technische gegevens Strataim Nova:

- 110 bb's inhoud
- 200+ fps
- Passend in 40mm grenade pouches
- Hoogte 82mm
- Breedte 42mm
- Gewicht 230gr

De Strataim Nova is eenvoudig te herladen.

Let wel op!

De Strataim Nova Epsilon Impact Grenade is een gasdrukwapen (cat. IV lid 4 WWM). Het is verboden om deze onverpakt bij je te hebben in de auto of op straat. Voor handel is een erkenning nodig. De NABV staat het gebruik van deze granaat tijdens airsoft evenementen toe op voorwaarde dat dit veilig en verantwoord gebeurt.

 

IWA 2019 Modular Training Weapon by Wolverine Airsoft

The Modular Training Weapon a very realistic system for HPA lovers, with real steal parts, and empty magazine detection.

Video is published by BESTA Airsoft https://www.besta.pt

Winnaar "Invader Gear" Giveaway is bekend!

Op 2 maart 2019 was het dan zover, live op locatie bij Airsoft Legends in Capelle a/d IJssel werd de winnaar bekend gemaakt van de "Invader Gear" Giveaway. We werden goed ontvangen door Renzo Vink, eigenaar van Airsoft Legends.

Dat de online store een geweldige website is waar je een scala aan airsoft producten kunt vinden, dat wisten we al! Maar de echte belevenis ervaar je in de winkel. Ruim assortiment met uitstekende service en altijd een gezellig praatje. 

Bekijk het filmpje waarin we een babbeltje maken met Renzo, waarna ook de winnaar van de "Invader Gear" bekend wordt gemaakt. Melvin van Ras, nogmaals van harte gefeliciteerd!

 

NABV STAAT GEBRUIK "E-RAZ AIRSOFT" GRANAAT TOE

NABV STAAT GEBRUIK "E-RAZ AIRSOFT" GRANAAT TOE

Met ingang van maart 2019 staat de NABV het gebruik van de E-RAZ airsoft granaat toe. De airsoft sportbond heeft dit besluit genomen na het raadplegen van een deskundig te achten autoriteit en het bestuderen van de relevante rechtelijke uitspraken. 

Op basis van die studie en het ingewonnen advies komt de NABV tot de conclusie dat de E-RAZ airsoft granaat (zoals afgebeeld) geen sprekende gelijkenis vertoont met de voor ontploffing bestemd voorwerp. 

De E-RAZ airsoft granaat is een gasdrukwapen (cat. IV lid 4 WWM). Het is verboden om deze onverpakt bij je te hebben in de auto of op straat. Voor handel is een erkenning nodig. De NABV staat het gebruik van de E-RAZ airsoft granaat tijdens airsoft evenementen toe op voorwaarde dat dit veilig en verantwoord gebeurt. 

Hieronder wordt uitgelegd wat de E-RAZ granaat is en waarom die volgens de deskundig te achten autoriteit toegestaan is. 

Wat is de E-RAZ airsoft granaat? 

De E-RAZ airsoft granaat bestaat uit drie kunststof hoofddelen: Een huls met spiraalgroef en sluitdop en een drukhouder. In die drukhouder is een afblaasklep met stootsensor aangebracht. De drukcilinder is door middel van de sluitdop in de huls bevestigd. De balletjes bevinden zich in de spiraalgroef tussen de drukhouder en de binnenzijde van de huls. De afblaasklep gaat open op het moment dat de airsoft granaat een schok krijgt, bijvoorbeeld omdat hij tegen een hard voorwerp stoot. De balletjes worden dan onder gasdruk door de spiraalgroef tussen binnen- en buitenwand via de uitlaat aan de zijkant van de granaat uitgestoten.

De groef tussen binnen en buitenwand vervult de functie van loop, zoals bij een luchtgeweer. Om de granaat te demonteren is een 15mm ringsleutel nodig.

Aangezien de E-RAZ een drukreservoir, een “loop” en een ventiel dat de druk vrij kan geven heeft, voldoet dit wapen aan de technische definitie van een gasdrukwapen. Het is dan ook te beschouwen als een gasdrukwapen in de zin der WWM. Er is geen beperking aan de verschijningsvorm van dergelijke wapens. Zij hoeven er niet beslist uit te zien als een pistool, geweer of kanon en kunnen dus ook een vorm zoals die van de E-RAZ hebben. De E-RAZ is géén airsoftapparaat aangezien er geen sprekende gelijkenis met een vuurwapen is.

Advies NABV aan haar leden 

De E-RAZ airsoft granaat is een product dat door de deskundig te achten autoriteit is geclassificeerd als categorie IV sub 4. Voor de NABV zijn er geen redenen om, op dit moment, het gebruik van dit product niet toe te staan bij skirms / re-enactment. Het gebruik is volgens de NABV dan ook toegestaan. 

Organisatoren en veldeigenaren hebben -vanzelfsprekend- de mogelijkheden om strengere regels te hanteren. Niet elk veld zal het gebruik toestaan.

LET OP! 

Uit het feit dat naast de Tornado, Avatar en Strataim NOVA Epsilon nu ook de E-RAZ airsoft granaat is toegestaan, mag je niet concluderen dat ook andere airsoft granaten zijn toegestaan.

Bron: NABV

The Ultimate Airsoft Competition

UAC is dé grootste Nederlandse airsoft competitie waarin teams competitief de strijd aangaan voor de titel ‘Ultimate Airsoft Squad’.

Dit voorjaar start de spectaculaire competitie UAC (Ultimate Airsoft Competition). In deze competitie gaan squads de strijd met elkaar aan, maar ook op individueel niveau word je beproefd. Elke wedstrijd is compleet anders.

Jij en je squadmates zullen alles uit de kast moeten halen om de verschillende wedstrijdonderdelen met goed gevolg te doorstaan. Onderdelen zoals een SWAT-baan, G&G Arena, Speedsoft, Duel Shoot-out, Headquarters, Domination, Search & Destroy, Urban Warfare baan en nog veel meer.

Kortom, alle aspecten van de airsoftsport komen aan bod en vragen het maximale aan skills van jou en je squad! Dit maakt deze airsoftcompetitie uniek in zijn soort!

Hebben jij en je squadmates het in je om de titel van ‘Ultimate Airsoft Squad’ te veroveren? En ben jij in staat om alle andere spelers achter je te laten en de ‘Ultimate Airsoft Warrior’ te worden?

Squads

Een squad bestaat uit minimaal 6 spelers en maximaal 10 spelers. Heb je al een team waarmee je speelt? Dan kun je je als team aanmelden. Belangrijk is hierbij dat er een squadcaptain wordt aangewezen. Alle communicatie loopt via de squadcaptain.

Heb je nog geen team? Meld je dan individueel aan. Wij zorgen dat je samen met andere individuele inschrijvers een team vormt. Dit team zal uit 6 tot 10 personen bestaan. Wij benoemen hierbij de squadcaptain.

De wedstrijden

Er worden 5 wedstrijden gespeeld op 5 verschillende locaties in Nederland.

De eerste 8 ingeschreven teams vormen de eerste league. Elke wedstrijddag van deze league zal door een professionele filmcrew vastgelegd worden. Binnen enkele dagen zal een aftermovie online worden gepubliceerd. Deze aftermovie zal een verslaglegging zijn van de dag met eventuele interviews met spelers.

Interesse? Voor inschrijvingen, data en meer informatie kun je kijken op de website van UAC: https://www.ultimateairsoftcompetition.com

Bron: Ultimate Airsoft Competition (De Ultimate Airsoft Competitie is onderdeel van de NABV)

Image
facebook72 instagram72 email72