Wild mountain stopt ermee!

Wild mountain stopt ermee!

Ongelooflijk maar waar.. Helaas stopt Wild Mountain!

Hieronder vertelt Bert van Wild Mountain op hun Facebook pagina waarom ze hebben besloten om niet verder te gaan als een orga die "traditionele'' skirmen aanbied.

 

 

Breaking News: Wild Mountain Weert stopt!

Een aantal van jullie heeft ons via social media al gevraagd naar de data van onze nieuwe skirms. Via bepaalde kanalen bereiken ons al speculaties en zelfs berichten van een bezorgde Wild Mountain-fan die helemaal vanuit 'Apeldoorn' bewijslast is gaan verzamelen met een drone (!). Nog dank voor de mooie luchtfoto – die kan in het archief. :)

Hierbij willen we iedereen officieel en definitief mededelen dat we hebben besloten Wild Mountain definitief te sluiten. Bij de keuzes die we als Area 57 hebben gemaakt over waar we in de toekomst naartoe gaan (waarover we al eerder hebben gecommuniceerd), is ook het voortbestaan van Wild Mountain meegenomen – binnen de toekomstvisie voor ons bedrijf is er voor outdoor skirms, in de huidige vorm, geen plaats meer. Inmiddels is er in Nederland en België ruim voldoende aanbod in het 'traditionele' skirmen en we willen niet langer 'een van de velen' zijn.

Ondanks het feit dat we altijd met zeer veel plezier en enthousiasme vele duizenden airsofters per jaar mochten verwelkomen op Wild Mountain, is de tijd voor ons nu echt rijp om andere wegen te gaan bewandelen. Er zijn in de winterperiode veel connecties gelegd met leveranciers, producenten, afnemers en conceptontwikkelaars. Onze visie wordt door velen van hen gedeeld, ondersteund en gefaciliteerd. Maar wat ook duidelijk is geworden is dat we ons niet kunnen blijven bezighouden met alle 'smaken' airsoft; als we tenminste kwaliteit willen blijven bieden. Wie Area 57 kent, weet hoe we daar tegenover staan.

Een bijkomende kwestie diende zich aan in het kader van aanpassingen aan de benodigde vergunningen en de bijbehorende onkosten. Hierop hebben we ook een bedrijfseconomische afweging moeten maken: weegt de omzet uit de verkochte tickets waarvan we het aantal, om de kwaliteit van de skirms te garanderen, bewust altijd laag hebben gehouden nog op tegen langetermijninvesteringen die eraan zouden komen? We konden ook hierin niet anders dan concluderen dat het antwoord daarop 'nee' is.

Om die redenen zullen we ons vanaf dit jaar volledig gaan richten op twee onontwikkelde pijlers binnen airsoft: (internationale) competities en SpeedQB. We gaan dit doen onder de nieuwe identiteit Realstrike.

Voor Realstrike ontwikkelen we al enige tijd een vernieuwend spelconcept waarmee we binnenkort 'live' zullen gaan. Vooruitlopend hierop vertrekken twee Realstrike-teams (een uit Nederland en een uit België) deze week naar Finland om daar met 14 andere landen deel te nemen aan de Battle Arena Season 5 Finale.

Over ons exclusief distributeurschap van SpeedQB hebben we al eerder gecommuniceerd – ook hier zullen we over grenzen kijken en een internationaal dealernetwerk gaan opzetten. Omdat we geloven in de producten en mensen erachter. Ook staan we klaar om de internationale toekomst van het genre mede vorm te geven.

Om verdere speculatie en airsoft-geroddel voor te zijn: wij hebben zélf de keuze gemaakt om te stoppen met Wild Mountain, voordat we door externe omstandigheden wellicht gedwongen zouden zijn te stoppen. En, zoals we altijd hebben gezegd: als Area 57 stopt op Wild Mountain, dan stopt Wild Mountain. Wild Mountain is dus hierbij ook definitief geen airsoftlocatie meer. Area 57 stopt zeer zeker niet met airsoft, maar we zullen onder die naam enkel nog deel gaan nemen aan grote nationale en internationale evenementen. Daar kan Area 57 zijn wat ooit de oorspronkelijke missie was: groots, kwalitatief hoogstaand en spectaculair.

Ik wil iedereen die de afgelopen jaren op Wild Mountain is komen skirmen vanuit de grond van mijn hart bedanken. Ook voor mij persoonlijk is dit een besluit dat ik met gemengde gevoelens neem. We hebben met Wild Mountain in Nederland een locatie met potentie in korte tijd op de kaart kunnen zetten als een van 'de' airsoftlocaties in Nederland, en daar ben ik trots op. Evengoed voel ik de behoefte nu 'het oude' af te willen sluiten en vol enthousiasme, motivatie, uiteraard ook met gezonde spanning, maar vooral met overtuiging een nieuw avontuur te beginnen.

Zoals bij alles in de airsoftwereld hebben we bij Area 57 en Wild Mountain lovers en haters; op de laatste groep wil ik me niet te zeer richten – ik hoop dat dit bericht hen tevreden stemt. Maar ieder die ons de afgelopen jaren een warm hart heeft toegedragen en voor wie dit bericht een teleurstelling is: hopelijk tot ziens tijdens een van onze grote events.

Voor nu: full focus op de mannen die dit weekend gaan strijden in Finland. Tijd voor Realstrike & SpeedQB!

Bert